Vissza

Sajtóközlemény

2017-10-01 02:50:47 | Koncz Imre
 0


Uniós és hazai támogatásból kerül fejlesztésre a Pátrohai Református Egyházközség szociális intézménye
A Pátrohai Református Egyházközség a Széchényi 2020 Területfejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett, „Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése” című pályázati kiírás keretében 40,28 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el. A projekt keretében a szociális ellátások végzéséhez szükséges gépjárművek, konyhatechnológiai eszközök kerülnek beszerzésre, továbbá egy 30 kW-os teljesítményű innovatív napelemes rendszer kerül az intézmény tetején elhelyezésre, melynek eredményeképpen az intézmény önellátó lesz villamos energia tekintetében.

 

  A megoldandó problémát az jelenti, hogy helyi és járási szinten (jelenleg az egyházközség 4 járás működési területén végzi szolgáltatásait) a koruk és egészségi állapotuk miatt segítségre szorulók száma sajnos egyre növekszik és a jelenleg meglévő kistérségi intézményi kapacitások igen nehezen tudnak megbirkózni az egyre csak növekvő igények kielégítésével. Ezen belül is problémát jelent a minőségi ellátás infrastrukturális feltételeinek biztosítása, ezért projektünk célja, hogy az ellátási formákhoz nélkülözhetetlen eszközök beszerzésével (elsősorban konyhatechnológiai eszközök és az ellátásokhoz elengedhetetlen gépjárművek beszerzése, valamint az intézmény villamos energia költségeinek csökkentése céljából napelemes rendszer beszerzése) hosszú távon biztosítsa a több mint ezer fő ellátásban részesülő személy minőségi szolgáltatásokhoz történő hozzáférését. A projekt célja hogy a fejlesztés megvalósulása hozzájáruljon a négy ellátott járás területén meglévő igények, szükségletek kielégítéséhez, vagyis segítse a koruk, egészségi állapotuk következtében kiszolgáltatott és hátrányos helyzetű emberek életkörülményeinek javítását, társas kapcsolataik fejlődését.

A fejlesztés eredményeképpen az alábbi szociális ellátások színvonala javul az intézmény keretein belül:
  -       Idősek nappali ellátása
  -       Támogató szolgálat
  -       Házi segítségnyújtás
  -       Szociális étkeztetés 

A projekt célja az ellátotti területen a gondozásra szoruló emberek számára a szociális biztonság megteremtése, annak megőrzése, támogatása, segítése.

A projekt az általa teremtett munkahelyek révén hozzájárul a munkanélküliség csökkentéséhez, ugyanakkor az alkalmazott megújuló energiát hasznosító technológia által elősegíti a lakosság szemléletformálását és a környezettudatosság erősödését, csökkenti a környezet terhelését.

Az egyházközségről és a fejlesztésről bővebb információt a http://www.cedruspatroha.hu/kapcsolat.php oldalon olvashatnak.

Bővebb felvilágosítás:

Név: Koncz Imre lelkipásztor
tel: 70/3609637
e-mail: czermi@czermi.t-online.hu


Szólj hozzá:

Neved*
E-mail címed* (Nem publikus)

Írja be a képen feketével írt 6 karaktert!

Még nem érkezett hozzászólás! Légy Te az első!