Vissza

Záró sajtóközlemény

2014-05-06 12:35:04 | Koncz Imre
 0


Európai Uniós támogatásból valósította meg a térségben élő hátrányos helyzetű emberek képzését, pszicho-szociális segítését és foglalkoztatását célzó projektjét a Pátrohai Református Egyházközség. A projekt célja a képzésben résztvevők társadalmi integrációjának megvalósítása, vagyis a piacképes tudás és az ehhez kapcsolódó tartós foglalkoztatás biztosítása volt.

    cédrus, pátroha

A Pátrohai Református Egyházközség a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében meghirdetett Közösségi feladatokhoz kapcsolódó munkaerő-piaci programok támogatása című pályázat keretében 73.095.825 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el. Az elnyert támogatásból 30 fő vett részt Szociális gondozó és ápoló OKJ-s képzésen, illetve emellett 10 fő a családi napközi működtető képzést is sikeresen elvégezte. A képzések sikeres elvégzését követően 18 fő foglalkoztatását valósította meg az egyházközség, melyhez 6 hónapos bértámogatást kapott a pályázat keretében.

 

A pályázat célja a térségben élő 30 fő munkanélküli bevonása volt a projekt keretében megvalósuló képzésekbe, ezáltal felkészítésük a nyílt munkaerő-piacra történő belépésre és elhelyezkedésre. Az egyházközség célja az volt, hogy a megszerzett végzettségekkel a résztvevők képessé váljanak a szociális ellátásokban területén történő munkavégzésre.

A projekt keretében pszicho-szociális támogatást nyújtott az egyházközség, melynek célja az volt, hogy a résztvevők szocializációs hiányosságait pótolja, valamint a munkaerő-piacon magasan értékelt kulcsképességek fejlesztését valósítsa meg. A résztvevők közül 30 fő szociális gondozó és ápoló szakképesítést szerezett, míg 10 fő emellett a családi napközi működtető képesítést is megszerezte.  A képzésben résztevő 30 főből 18 fő jutott álláshoz a projekt eredményeképpen. 

Bővebb felvilágosítás:

Név: Koncz Imre lelkipásztor

tel: 70/360-9637

 

e-mail: czermi@czermi.t-online.hu


Szólj hozzá:

Neved*
E-mail címed* (Nem publikus)

Írja be a képen feketével írt 6 karaktert!

Még nem érkezett hozzászólás! Légy Te az első!